Welke Santoni schoenen het meest opvallen

Al sinds het ontstaan van het merk Santoni in 1975, zijn ze niet meer uit het modelandschap weg te denken. Dat komt door hun hoge standaard als het gaat om kwaliteit. Hun ontwerpen worden meestal omschreven als klassiek en tijdloos. Toch is dat maar een deel van het verhaal, tenminste als je hun collectie goed bekijkt. Een aantal interessante weetjes worden nu besproken.

Het high-tech sneakers design

Hoewel de oorsprong van Santoni ligt in het selecteren en toepassen van leer, gebruiken ze ook steeds vakere modernere materialen. Zo verwerken ze voor sneakers steeds vaker high-tech nylon. Het voordeel daarvan is dat ze nu meer creatieve mogelijkheden hebben. Dankzij hun nieuwe modernere ontwerpen zal hun klassieke imago op den duur gaan veranderen.

Leersoorten verhogen uitstraling

Dat Santoni vaak kalfsleer gebruikt is je wellicht al bekend. Dat leer verhoogt de flexibiliteit van de schoenen, wat het comfort ten goede komt. Sommige schoenliefhebbers vinden dat niet genoeg en verwachten vooral uitstraling. Dat biedt dit merk in overvloed met zijn luxere en soms Limited uitvoeringen. Andere leersoorten worden dan ingezet. Dat varieert van nijlpaard- tot zelfs krokodillenleer. De resultaten zijn absoluut verbluffend te noemen.

Schoonheid zit ook van binnen

Naast een geweldige uitstraling wil je lekker kunnen lopen. De Italiaanse ontwerpers van Santoni bezuinigen daarom niet op de binnenkant. De zoolconstructies worden namelijk meestal uitgevoerd in Blake of Goodyear. Laatst genoemde is de duurste variant omdat er veel handwerk bij komt kijken. Bij sommige modellen liggen andere zolen meer voor de hand. Vibram is een modern en geliefd voorbeeld omdat ze erg licht zijn. Dat is prettig wanneer je langere afstanden loopt.

Wil je hier meer van weten? Ga dan Santoni schoenen online bekijken. De foto’s geven je een perfect beeld van de uitstraling die ze bieden. Ze zeggen dat je stijl niet kan ontwerpen, maar Santoni doet een verdomd goede poging.