De voordelen van Loopbaancoaching

Het meer plezier hebben in je werk en het beter balanceren tussen werk en privé is tegenwoordig een veelvoorkomende wens. Dit is precies waar loopbaancoaching jou bij kan helpen! Wanneer je het idee hebt dat er meer in je zit dan je op dit moment op de werkvloer eruit haalt of graag wilt doorgroeien maar niet precies weet hoe is het zoeken van een loopbaancoach een goede stap om te zetten.

Waar kan een loopbaancoach jou bij helpen?

Een loopbaancoach is iemand die je kan begeleiden bij het bovengenoemde maar daar stopt het niet. Eigenlijk kan je een loopbaancoach als een persoonlijke begeleider zien op zowel werk als privé gebied.

Doorgaans heeft een loopbaancoachings-traject een duur van circa 3 maanden met 10 tot 15 uur aan begeleiding. Tijdens deze coaching sessies wordt er geprobeerd het gat tussen werk en jouw persoonlijk geluk te verkleinen zodat je zowel op de werkvloer als thuis beter in je vel zit. Hierdoor zullen jou prestaties op de werkvloer positief veranderen terwijl je ook thuis een stuk gelukkiger bent.

Meer plezier in je werk

Bewust leven, mindfull zijn en jouw geluk vinden zijn tegenwoordig als het ware trends geworden en loopbaancoaching past hier precies bij.

Het is erg vervelend om ontevreden te zijn binnen je huidige functie en het is dan ook goed om te weten dat jij hier zelf wat aan kunt veranderen! Soms zal dit betekenen dat je op persoonlijk vlak aan de slag gaan om op je huidige plek gelukkiger te voelen of hoe je een beter balans tussen werk en privé kunt vinden.

Loopbaancoaching is, zoals je wellicht al door hebt, zeer breed en kan bijdragen aan het effectiever functioneren terwijl je je ook nog eens beter gaat voelen!

Vind eerst de juiste coach

Net als bij veel dingen is het van groot belang om de juiste coach voor jou als persoon te vinden. Een aanrader is LoopbaanPoort, een bedrijf dat gespecialiseerd is in loopbaancoaching.

Door de vele coaches verspreid over heel Nederland is er altijd wel een coach bij jou in de buurt te vinden. Tijdens een kosteloos kennismakingsgesprek kan je direct kijken of de klik tussen jou en jouw (toekomstige) coach aanwezig is.