Hoe blijf je bij in de huidige mode trends?

De wereld van de mode is één van de meest dynamische die er maar bestaat. Daarom is het vaak een hele uitdaging om bij je blijven in de laatste trends als je zelf niet goed weet waar, en hoe, je deze het best kunt volgend.

Speciaal voor jou heb ik een paar tips op een rijtje gezet die je kan toepassen om de huidige mode bij te kunnen benen.

In het kort

  • Volg populaire mode blogs
  • Hou je ogen open!
  • Let ook op de etalages
  • Zet je mobile telefoon effectief in

De (langere) uitleg

Volg populaire mode blogs

Dit is verweg de makkelijkste manier om nieuwe mode trends snel te signaleren. Wat je vaak ziet is dat op de grotere mode blogs de laatste trends al worden uitgelicht voordat ze daadwerkelijk een trend worden.

Waar je wel op moet leten voordat je all-in gaat als je over een trend hebt gelezen is of die wel daadwerkelijk levensvatbaar is. In sommige gevallen kunnen onze franse mode experts het ook mis hebben.

Dan hebben ze een leuke trend bedacht maar wanneer het publiek daar toch niet zo enthousiast over is kan het toch verdwijnen in de vergetenheid.

Een paar voorbeelden van populaire mode blogs:

  • fashionunited.nl
  • fashionchick.nl
  • Elle.nl
  • fashionista.com

Wanneer je even googled naar "populaire mode blogs" vind je er nog een paar meer.

Hou je ogen open!

Ook kan het helpen om gewoon goed om je heen te kijken wanneer je op pad gaat. Vooral in de wat grotere steden zie je de kleding van de mensen om je heen verandere zodra er een nieuwe trend aan zit te komen.

Let ook op de etalages

Net als het om je heen kijken loont het zeker de moeite om ook de etalages van de winkels in de gaten te houden. Omdat, net als jij, de kledingwinkels allemaal de laatste trends in de gaten houden zie je vaak dat de etalages worden aangepast zodra er een nieuwe trend aankomt.

Nu is het wel zo dat één of twee etalages die veranderen niet gelijk zeggen dat er een nieuwe trend is! Wel is het zo dat wanneer je een stuk of 10 etalages van wat grotere ketens ziet veranderen dit een vrij betrouwbaar signaal is.

Dus net als het punt hiervoor, hou je ogen open!

Zet je mobile telefoon effectief in

Met deze tip kan je een hoop tijd besparen! Wanneer je alle modeblogs stuk voor stuk moet bezoeken ben je een hoop tijd kwijt.

Daarom raad ik aan om slim gebruik te maken van je mobile telefoon!

Wat ik aanraad is om een goede rss lezer app te installeren. Hiermee krijg je bericht als er iets nieuws word gepubliceerd op één van de blogs die je volgt.

Bekijk hieronder welke app je kunt installeren:

Als je de app heb gedownload is het tijd om de RSS feed (zoals dat heet) van jouw favorite modeblogs opzoekt.

Vaak word deze feed weergegeven door op een icoon zoals die hieronder te klikken:

Veel succes met het volgen van de laatste mode!